Pomozimo malenoj Gogi da prohoda!

0
Foto: Radio Dalmacija

Malena Gordana Knego rođena je u 30. tjednu trudnoće, a kad je imala samo 21 dan, mlijeko je ušlo u njena pluća zbog čega je došlo do gušenja. Liječnici su je reanimirali tri puta te joj je dijagnosticirana aspiracijska pneumonija, uslijed čega je skoro četiri mjeseca bila na respiratoru. Tu njena borba ne završava, ali hrabra djevojčica nastavlja voditi i dobija bitke i danas.

Na njenom putu prati je majka Magda. Njezin suprug Pero, Gogin tata, iznenadno je preminuo prije dvije godine te se Magda za svaki napredak svoje kćeri nastavila boriti sama, no pomažu joj i dobri ljudi. Jedan od njih svakako je i dr. Joško Glavić koji je poklonio ovoj maloj, ali hrabroj obitelji, besplatnu neurorehabilitacijsku terapiju. Kako kaže Magda, jedino ona dala je čudesne rezultate.

Gordana je ojačala trup, motorika je znatno napredovala, kompletno je otvorila šake, može samostalno sjedati, jesti, igrati se, a uz pomoć ortopedskih pomagala radi i svoje prve korake. Kako bi dodatno napredovala, od rujna bi trebala nastaviti s trećim ciklusom terapije koja košta 120 tisuća kuna.
Kroz različite akcije, u prvom redu djece Osnovne škole Župa dubrovačka koja su prodavala različite potrepštine kako bi skupila novac za Gogu, prikupljeno je oko 30 tisuća kuna. Organizirani su i humanitarni koncerti diljem Dalmacije no, nažalost, zbog situacije s COVID19 , otkazani su.
Goge i Magda nastavljaju borbu, trenutno su na pola sakupljenog iznosa(oko 60000kn). Mama Magda apelira na sve dobre ljude da doniraju koliko mogu kako bi Gordani bile omogućene terapije nužne za njen napredak.
Njezin napredak možete pratiti na Facebook i Instagram profilu “Za Gordanin korak”.

Crowdfunding kampanju možete podržati OVDJE.

Uplate ZA GOGIN KORAK
TEKUĆI RAČUN OTP BANKA
HR5324070003262082133 
ŽIRO RAČUN
HR8724070003106675881
ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA
SWIFT CODE
OTPVHR2X