Poništena odluka o dodjeli koncesije za Zlatni rat!

0
Foto: pixabay.com

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture poništilo je odluku skupštine Splitsko-dalmatinske županije o dodjeli koncesije za plažu Zlatni rat u Bolu.

Nakon što je Županijska skupština dodijelila koncesiju zagrebačkoj tvrtki Sport B, Boljani su nizom prosvjednih akcija zatražili poništenje te odluke. Premijer Andrej Plenković zatražio je upravni nadzor, a nadležno je Ministarstvo objavilo priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Stručno povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provelo je upravni nadzor nad postupkom dodjelom koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži Zlatni Rat u Bolu te je donijeto rješenje kojim se poništava Odluka Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od 18. travnja, o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži Zlatni Rat u Bolu.

Predmetno rješenje utemeljeno je na nalazu i predloženim mjerama koje je utvrdilo Povjerenstvo u provedbi upravnog nadzora, a u kojem su utvrđene povrede Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, Zakona o koncesijama i Zakona o javnoj nabavi.

Povjerenstvo je utvrdilo da je davatelj koncesije u elektroničkom oglasniku javne nabave utvrdio pogrešan krajnji rok za dostavu ponuda, da u postupku dodjele koncesije sve informacije i naknadna objašnjenja nisu dana na raspolaganje svima na isti način te da je Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije Odluku donijela bez prethodne suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Nekoliko sati ranije, tvrtka Sport B priopćila je kako odustaje od koncesije. Kažu kako medijski i politički pritisci, kao i neutemeljen otpor lokalne zajednice dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području, pa nisu spremni sklopiti ugovor o koncesiji, ako se prethodno situacija ne stabilizira.