Ponovno prometni kolaps kroz Zvonimirovu ulicu

0
Foto: RD

U splitskoj Lučkoj upravi u tijeku je sastanak gradskih službi koje dogovaraju kako  dodatno poboljšati novu prometnu regulaciju kroz Zvonimirovu ulicu s ciljem bolje protočnosti prometa prema Trajektnoj luci. Nakon  sastanka dogradonačelnik Nino Vela o svemu će izvijestiti javnost.

Glavne prometne čvorove u središtu Splita, jutros je obišla naša reporterka Vida Grujin te je izvijestila da nova prometna regulacija danas pokazuje neke nedostatke te da je promet manje protočan nego jučer. Kolone su na prilazu  Trajektnoj luci . Gužva započinje već kod benzinske crpke na Pojišanu.  Zvonimirova ulica je zakrčena te se vozi usporeno uz zastoje.

Turisti se u Zvonimirovoj nepotrebno prestrojavaju i usporavaju kolonu, jer samo na lijevoj traci signalizacija pokazuje da ona vodi u trajektnu luku.

Noćas je ukinut pješački prijelaz kod Pazara prema Gradskoj luci kako bi se spriječilo šretrčavanje pješaka nakon uvođenja novih pravila. Postavit će se i na semaforu strelica za desno iz Zagrebačke ulice te lijevo iz Obale kneza Domagoja prema Pazaru.