Ponovno se aktivirao požar u Vrpolju, grubom nepažnjom izazvao ga 36-godišnji muškarac

0
Foto: HVZ

Došlo je do ponovne aktivacije požara na području Vrpolja koji je jutros u 6:00 sati bio lokaliziran. U gašenju sudjeluje 39 vatrogasaca sa 16 vozila te su upućena dva Canadaira CL-415.

Objekti nisu ugroženi i na terenu su vatrogasne i zračne snage te vjerujemo kako će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu. – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

U policijskoj postaji Šibenik, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 16. kolovoza u popodnevnim satima u Vrpolju, krajnjom nepažnjom iza kuće odložio žar odakle se razvila vatra koja je nošena jakim vjetrom prerasla u požar većih razmjera kojeg su gasile zemaljske snage, preko 60 vatrogasaca s 21 vozilom s područja cijele Županije šibensko-kninske, kao i zračne snage i to 4 canadaira i 3 air-tractora od 15,37 do 20,20 sati. Izgorjela površina niskog raslinja i borove šume je procijenjena na oko 100 hektara.

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.