Porezna počela isplaćivati povrat poreza

0

Porezna uprava  započela je isplaćivati  povrat poreza na dohodak za 2015. godinu a sve isplate bit će obavljene tijekom kolovoza.

Sukladno ranijim najavama 03.08.2016. godine Porezna uprava je započela sa procesom izvršenja povrata poreza na dohodak obveznicima obuhvaćenim posebnim postupkom te će tijekom 8. mjeseca svi povrati biti isplaćeni, stoji u priopćenju Porezne uprave.

Porezna uprava je  prvi put samostalno na temelju podataka kojima raspolaže utvrdila godišnju obvezu svih hrvatskih rezidenata s ciljem da na kućne adrese dostavi privremena porezna rješenja o pravu na povrat poreza ili obvezi uplate, a bez potrebe da građani podnose godišnje porezne prijave.

Važno je naglasiti ukoliko poreznim obveznicima nisu dostavljena rješenja o utvrđivanju godišnjeg poreza na dohodak za 2015. godinu, a smatraju da su im ista trebala biti izdana mogu se obratiti nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema prebivalištu odnosno uobičajenom boravištu poradi provjere odnosno pokretanja postupka za izdavanje rješenja.