Potop na sve strane

0
Foto: HINA/ ua

Nevrijeme i obilni pljuskovi najviše su traga ostavili na šibenskom području. Vode je u Šibeniku i Vodicama bilo i do pola metra na ulicama. Poplave se bilježe i na dubrovačkom te pulskom području. U dva sata palo je više od 150 litara kiše po četvornome metru. Preporučuje se da se voda prokuhava.

Poplavljena područja obišao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Potvrdio nam je da je najveća šteta nastala na zgradi knjižnice Jurja Šižgorića. Vodena bujica poplavila je podrumske prostore knjižnice i uništila vrijedne knjige. Bujica je odnijela i granitne kocke iz ulice Stjepana Radića do Poljane.

Na vodičkom području ponovno je počela padati kiša, potvrdio je za Radio Dalmaciju vatrogasni zapovjednik DVD Vodice, Ivica Begić. Trenutačno rade na osam lokacija, a slijedi ispumpavanje objekata na još 15 lokacija. Prioriteti su vrtići i škole te stambeni i ugostiteljski objekti.

Na dubrovačkom području poplavila je Riva u Slanome, potvrdio nam je dubrovački vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. Ima i poplavljenih objekata u samom Dubrovniku. Vatrogasne ekipe rade na sanaciji poplavljenih područja.

Velike količine oborina pogodile su i šire pulsko područje. Voda se povukla sa svih ugroženih mjesta te se stanje na terenu normalizira. Djelatnici komunalnih tvrtki od jutra su podizali kanalizacijske poklopce i slivne rešetke radi bržeg otjecanja vode, pri čemu je sustav oborinske odvodnje u vrlo kratkom roku apsorbirao velike količine padalina, te se voda naposljetku povukla. Prema posljednjim podacima, na području grada Pule u svega 15 minuta palo je gotovo 20 mm kiše, što predstavlja četvrtinu prosječnih padalina za mjesec listopad.