Potpisan Sporazum o suradnji Sveučilišta u Splitu i MedILS-a

0
Foto: PR

Mediteranski institut za istraživanje života – MedILS i Sveučilište u Splitu potpisali su danas, 4. studenog, Sporazum kojim se definiraju načela dugoročne suradnje ovih dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa.

Sporazum o suradnji su potpisali akademik Miroslav Radman u ime MedILS -a i rektor prof.dr.sc. Dragan Ljutić u ime Sveučilišta u Splitu, a potpisivanju su nazočili Jelena Ružić, ravnateljica MedILS-a, prorektori prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prof. dr. sc. Goran Kardum, prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić i izv. prof. dr. sc. Željko Radić te Ivana Pletković, pročelnica Ureda rektora.

Prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, istaknuo je važnost bliske suradnje Sveučilišta i MediLS-a, riječ je o značajnom iskoraku, ne samo u našoj lokalnoj zajednici, već i na državnoj i svjetskoj razini. Naglasio je kako prostora za suradnju ima mnogo te da se ona već dijelom uspješno ostvaruje, a potpisanim sporazumom definirani su i daljnji koraci u odnosima, koji će na ovaj način zasigurno zajednički doprinijeti razvoju znanosti u okvirima ovih dviju institucija, ali i šire.

Akademik Miroslav Radman je u prigodi potpisivanja sporazuma istaknuo kako je intencija od osnutka Instituta bila da budu integrirani u akademski život što je više moguće, primjerice održavanjem predavanja za splitske studente. Želja nam je da budemo sol i papar standardnim predavanjima, što će potpisivanjem ovog sporazuma biti moguće ostvariti, a osobno imam dugogodišnje iskustvo prenošenja znanja studentima kao profesor genetike Medicinskog fakulteta. Naša suradnja već postoji, ona je prirodna, drago nam je da smo dio akademske zajednice grada Splita, kazao je akademik Radman, naglasivši kako su potpisivanjem ovog sporazuma širom otvorena vrata projektima i zajedničkom, produktivnom profesionalnom radu MediLS-a i splitskog sveučilišta.