Potraga za surfericom kod Zlatnog rata

0
Foto: pixabay.com

Strana državljanka nestala je kod Zlatnog rata u Bolu na otoku Braču, potvrdio nam je splitski lučki kapetan Željko Kuštera.

Spašena su trojica surfera koja su s nestalom ženom bila na moru. Pretpostavlja se da je ženu jak vjetar odnio prema Hvaru.  Akcija traganja trenutno je zaustavljena zbog lošeg vremena.

Potraga je krenula u ponedjeljak oko 12.30, a zaustavljena u 17 sati.

U potrazi sudjeluju dva broda Lučke kapetanije, a kada se vrijeme smiri uključit će se i plovilo policije.

Od policije doznajemo kako se traga za 25-godišnjom državljankom Meksika koja je nestala u moru za vrijeme surfanja u kanalu između Brača i Hvara.

Službenici Lučke kapetanije Split temeljem izuzete izjave očevidaca izvijestili su kako je nestala surferica posljednji puta viđena 200 metara od Bolske obale, gdje je pokušala plivati do obale zbog čega je pustila dasku, no uslijed naleta jakog vjetra i visokoga mora, očevidci su je izgubili iz vida.

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u u 16.03h uočio napuštenu surfersku dasku 3 nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu surfericu.

U 16.56h zbog daljnjega pogoršanja izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru u Splitskom području nadzora sigurnosti plovidbe, MRCC Rijeka privremeno je naredila prekid pomorskih traganja za nestalom surfericom, no nastavlja se sa kopnenom potragom, u koju su angažirani pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi iz Splita te službenici Policijske uprave Splitsko – dalmatinske županije, koji pretražuju obalno područje  Dugog rata do Rta Smočiguzica, odnosno, sjevernu stranu otoka Hvara od uvale Žukova prema Travnoj.