Potvrđeno: Hrvatska-Srbija u Splitu na otvaranju rukometnog Eura!

0

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara potvrdio je za Radio Dalmaciju kako će hrvatska rukometna reprezentacija prvu fazu Europskog prvenstva igrati u Splitu!

Danas sam u ime Grada Splita potpisao ugovor s Hrvatskim rukometnim savezom. HRS još mora utanačiti neke pojedinosti s tvrtkom TPN koja upravlja Spaladium Arenom. Neću dozvoliti da me itko preko medija pritišće i na taj način sebi priskrbljuje bolju pregovaračku poziciju. Europskog prvenstva u Splitu će biti i to Vam jamčim, a sve ostale stvari koje čujete i vidite su u službi zauzimanja boljih pregovaračkih pozicija, rekao je Krstulović Opara za Radio Dalmaciju.

Hrvatska se prvog dana Europskog prvenstva, 12. siječnja 2018., sastaje sa Srbijom, 14. siječnja s Islandom, a 16. siječnja sa Švedskom. Sve tri utakmice igrat će se s početkom u 20.30, dok će se prve utakmice dana igrati u 18.15. Drugu fazu natjecanja Hrvatska će igrati u Zagrebu (18., 20., 22. i 24. siječnja) s tri najbolje reprezentacije iz skupine B u Poreču (Francuska, Bjelorusija, Norveška, Austrija). U Zagrebu će se 26. siječnja igrati polufinala i utakmica za 5. mjesto, a 28. siječnja utakmica za 3. mjesto i finale Europskog prvenstva.