Povećan broj poginulih u prometu

0
Foto: Radio Dalmacija

Na području PU splitsko-dalmatinske, od početka godine bilježi se povećanje broja prometnih nesreća, kao i povećanje broja smrtno stradalih u prometu. U jedanaest mjeseci smrtno je stradala ukupno 31 osoba, dok je u istom razdoblju prošle godine 24 osobe.

Na državnoj cesti D-8 poginulo je 12 osoba, od kojih je 11 osoba poginulo na dionici od Stobreča do Makarske. Porast broja smrtno stradalih je posebno uočljiv kada se iz ukupne brojke izdvoje motociklisti. Ove godine život izgubilo njih 16, a u istom razdoblju prošle godine poginula su četiri motociklista.

Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, na prometnicama se očekuje pojačan intenzitet prometa. Kako bi se osiguralo sigurno i nesmetano odvijanje prometa kao i zaštita svih sudionika u prometu, PU splitsko-dalmatinska će djelovanje prometne policije usmjeriti na kritične cestovne pravce i mjesta gdje se očekuje otežano odvijanje prometa.

Kako vlastitim ponašanjem ne bi doveli u opasnost sebe i druge sudionike u prometu iz policije mole građane da poštuju zakonske propise i naredbe o ograničenju prometa na cestama, koriste pregledana i tehnički ispravna vozila i upute prometne policije.

Posebno se upozoravaju motociklisti da poštuju ograničenja brzine i prilagode vožnju stanju i uvjetima na kolnicima, a potrebno je voditi i računa o zaštitnoj opremi i gumama na motociklu.