Povratak otpisanih u HDZ

0
Foto: hr.wikipedia.org

Visoki sud časti HDZ – a jednoglasno je jučer izglasao da se u članstvo HDZ-a vrate Milan Kujundžić i Drago Prgomet, što su njih dvojica ubrzo i javno potvrdili. Poziv je došao od strane novog predsjednika HDZ – a Andreja Plenkovića za kojeg su otpisanih Kujundžić i Prgomet istaknuli kako su nakon prvog razgovora s novim predsjednikom HDZ- a shvatili da je riječ o čovjeku dijaloga i okupljanja.

U izjavi za Radio Dalmaciju Kujundžić je naglasio kako je njegov povratak u HDZ bio očekivan, te kako je za očekivati da će svi članovi njegove sadašnje stranke Hrvatska zora preći u HDZ.

Čelnik HRID – i Drago Prgomet svoj povratak u HDZ potvrdio je u Šibeniku, dok će oszali članovi HRID – i odluku donijeti na Skupštini. Naglasio je tom prigodom kako je uvjeren u pobjedu HDZ – a na rujanskim izborima, te kako Zoran Milanović sigurno neće biti novi premijer.

Nekadašnja predsjednica HDZ – a Jadranka Kosor, koju su mediji zajedno sa Kujundžićem i Prgometom navodili kao one koji će od Andreja Plenkovića dobiti pozivnicu za povratak u stranku, za Radio Dalmaciju je potvrdila kako još uvijek nije kontaktirala sa novim šefom HDZ – a.

Pred nama je očito vrlo zanimljiva predizborna kampanja u kojoj će se nakon čak 13 godina održati i izborna debata između predsjednika HDZ – a i SDP – a. Prema medijskim najavama Andrej Plenković i Zoran Milanović sučelit će se na državnoj televiziji 12. kolovoza u 20 sati.