Požari u Splitsko-dalmatinskoj županiji pod nadzorom

0
Foto: Vatrogasna zajednica

Na području Splitsko – dalmatinske županije danas je izbilo nekoliko požara. Nešto iza podneva izbio je požar na otoku Visu u blizini uvale Stiniva, na nepristupačnom terenu, a pomoć iz zraka pružala su i dva kanader, potvrdio nam je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina: Na terenu je pedesetak vatrogasaca, požar je stavljen pod nadzor. Kanadere smo prebacili na Zadar, i tamo su izbili požari.

Vatrogasci na Visu intenzivno rade na sanaciji požarišta od 20 hektara, potvrdio je Glavina: Helikopteri su precali kruške koje će koristiti vatrogasci na sanaciji požarišta. Snage s kopna su sve spremen ukoliko se za to pokaže potreba. Za sada nema govora o većoj opasnosti.

Požar koji je oko 13 sati izbio u centru Solina je pod kontrolom. Izgorjelo je oko 1 hektar makije i borove šume. Na terenu je 15 vatrogasaca sa pet vozila DVD – ova Solin i Vranjic koji saniraju požarište. Sanacija požarišta odvija se i kod Šestanovca, gje je izgorjelo oko 5 hektara površine, potvrdio je zapovjednik Glavina.