Poziv za sudjelovanje na festivalu mora ‘Rota Palagruzona 2016’

0
Foto: rota-palagruzona.com

Cijenjeni kapetani, vlasnici brodova, istraživači maritimne baštine, dragi prijatelji!

Grad Komiža Vas poziva da sudjelujete u ovogodišnjem programu Festivala mora „Rota Palagruzona“ koji će se održati u Komiži od 20. do 26.lipnja 2016. godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i ministarstva turizma. Cijeneći visoko Vaš doprinos oživljavanju najstarije i najduže jadranske povijesne regate od Komiže do Palagruže, pozivamo Vas s uvjerenjem da ćete i ove godine uveličati svojim sudjelovanjem Rotu Palagruzonu, ali i Rotu Cicibelu koja će se održati dan ranije.

Ove godine također ćemo uključiti i mlade koji će imati svoje radionice učenja mornarskih vještina, zavičajnog jezika, maritimne terminologije, školu tradicionalnog jedrenja.

Dakako održat ćemo našu tradiciju Papine večere na žalu Palagruže uz delicije koje će pripremiti naši kuhari kao i sami sudionici regate u organizaciji Udruge Palagruza iz Komiže. Imat ćemo na komiškoj rivi feštu Noć Sardele.

Grad Komiža omogućit će svim brodovima besplatan privez u Komiškoj luci, a zainteresiranim gostima i mogućnost posjeta Palagruži.

Vaše sudjelovanje Festivalu mora s brodom koji obilježava hrvatsku maritimnu baštinu biti će od velikog značaja za promociju naših aktivnosti, te također i Vaša mogućnost za ostvarenje novih poslovnih prilika uz druženje s ostalim gostima i sponzorima festivala mora.

Program i informacije o Festivalu mora „Rota Palagruzona dostupni su na web stranici www.komiza.hr, www.tz-komiza.hr i www.rota-palagruzona.com

Dragi prijatelji, plovimo zajedno! Čekamo Vas 22.lipnja na komiškoj rivi.

Gradonačelnica Tonka Ivčević