Pravi Djed Božićnjak u Dubrovniku

0
Foto: thelistlove.com

Iz finskog grada Rovaniemia smještenog u pokrajini Lapnija na rubu arktičkog kruga, u Dubrovnik je u subotu ujutro stigao Djed Božićnjak i time službeno završio svoje ovogodišnje putovanje oko svijeta.Djed Božićnjak izazvao je veliko zanimanje Dubrovčana, a u prvom redu djece koja su za njega imala niz pitanja od toga je li umoran od silnog puta do toga koliko godina ima. U prvom redu zanimalo ih je koje im darove nosi u svojoj vreći.

Kako je ovom prilikom istaknuo dubrovački pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić, na veselje dubrovačke djece, a u sklopu suradnje tog finskog grada i Grada Dubrovnika, Djed Božićnjak je iz svog ”službenog doma” stigao u Dubrovnik gdje će boraviti do ponedjeljka.

Imamo sreću da je Djed Božićnjak uvrstio Dubrovnik u svoju kartu mjesta koje posjećuje kroz godinu. Ovdje završava svoje putovanje. Njegov dolazak je rezultat suradnje grada Rovanijemija i grada Dubrovnika, a u nedjelju potpisujemo svojevrsni sporazum o suradnji ne samo po pitanju dolaska Djeda Božićnjaka nego i o razmjeni iskustva kulturnog turizma‘, rekao je Margaretić.
Sanna Kärkkäinen, direktorica Ureda za turizam grada Rovaniemija, istaknula je kako je ovaj Djed Božićnjak poseban po tome što je upravo on ‘onaj pravi’.

Ovaj Djed Božićnjak je poseban jer smo ga doveli iz Rovanijemija gdje živi cijele godine. Ova tura je posebna i stojimo u Dubrovniku do ponedjeljka, a on inače kreće na put 23. prosinca u 19 sati, a za ovu godinu ga završava danas i sutra u Dubrovniku, rekla je Kärkkäinen. (Hina)