Predstavljen logo i geslo Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Splitu i Solinu

0

Na konferenciji za novinare u utorak, 16. siječnja u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu upriličeno je predstavljanje loga i gesla za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu.

Na konferenciji su govorili članovi Počasnoga odbora: mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup i predsjednik Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan, Andro Krstulović Opara, splitski gradonačelnik i Dalibor Ninčević, solinski gradonačelnik. O nacionalnoj koordinaciji te o zavjetnoj spomen svijeći govorio je Petar Hodžić, predstojnik Ureda za život i obitelj HBK.

Susret obitelji je prilika da se hrvatske obitelji iz Domovine, Bosne i Hercegovine, kao i dijaspore, okupe oko euharistijskog stola i uzajamno ohrabre za svjedočenje vrijednosti i promicanje kulture života. U okviru pripreme za ovaj veliki događaj, prošla godina bila je posvećena poslanju očeva u obitelji, a ova je posvećena majci i majčinstvu, duši i blagoslovu svake obitelji, kazao je nadbiskup Barišić naglasivši kako je rado prihvatio organizaciju susreta te je zahvalio županu i gradonačelnicima Splita i Solina na prihvaćanju članstva u Počasnom odboru.

Nakon objašnjenja logotipa, koji je izradila č. s. Zdravka Milić, akademska umjetnica, istaknuo je njegove glavne karakteristike: vjera, nada i ljubav. Izrazio je nadu da će ovaj susret obitelji imati jak odjek u društvenoj javnosti sa željom da on bude povijesni susret koji će probuditi optimizam u našem društvu.

Svi govornici izrazili su nadu da će ovaj susret u Splitu i Solinu biti jedinstvo domaće i iseljene Hrvatske.