Predstavnici HUP-a kod ministra Dobrovića

0

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović primio je predstavnike Hrvatske udruge poslodavaca, koji su pozdravili mjere smanjenja financijskih opterećenja domaćim tvrtkama poput stavljanja izvan snage Programa izobrazbe o gospodarenju otpadom. Na sastanku se govorilo i o poslovnim prilikama za domaće tvrtke u segmentu gospodarenja otpadom.

Poslodavci su važan partner s kojima želimo uspostaviti kvalitetan dijalog jer jedino zajedničkim snagama možemo unaprijediti sustav zaštite okoliša i propise koji ga reguliraju. Ministarstvo će poslodavcima biti partner i otvoreni smo za sve prijedloge kojima možemo poboljšati sustav zaštite okoliša i stvoriti preduvjete za stvaranje novih radnih mjesta, kazao je ministar Slaven Dobrović naglasivši da je prilikom izrade ili promjene propisa bitno imati dobru suradnju sa privatnim sektorom i iskustvima poduzetnika.

Pozdravljamo reformske najave Vlade. Kao socijalni partner zadaća nam je kontinuirano graditi kvalitetnu suradnju Vlade, institucija i poslodavaca. Smatramo da imamo bogato iskustvo kojim možemo doprinijeti stvaranju produktivnijeg društva. U resoru zaštite okoliša ima još puno prostora za napredak, a poglavito u povećanju stupnja reciklaže i ponovne uporabe sirovina. Resursno učinkovito društvo znači i nova radna mjesta i podržavamo nastojanja da se u tom segmentu započne s reformama, izjavio je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Na sastanku je dogovorena kvalitetnija suradnja na svim reformskim projektima koje će provoditi Ministarstvo, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.