Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru

0
Foto: pixabay.com

Centar za traganje i spašavanje u Vladivostoku odlučio je prekinuti potraga za nestalim hrvatskim pomorcem u Japanskom moru.

Vodeći se brojnim parametrima, među kojima su i temperatura mora koja je jučer iznosila oko 15 stupnjeva Celzijevih te činjenicom da je u takvim uvjetima mogućnost preživljavanja oko 26 sati, potraga je prekinuta, kazali su iz Atlantske plovidbe.

Podsjetimo, ta je tvrtka jučer izvijestila da se traga za članom posade broda ‘Miho Pracat’ u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak. Navodno se radi o pomorcu iz Metkovića.

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan nije nam mogao potvrditi da se potraga prekinuta. Ne mogu vam službeno ništa potvrditi. Mi smo zadnji put bili u kontaktu jučer navečer s direktorom Atlantske plovidbe i on nam je potvrdio ono što je već objavljeno, nema tu ništa novoga. A sama potraga će trajat ovisno o procjeni lokalnog Centra za traganje i spašavanje , dokle ima smisla da potraga traje, kazao je za Radio Dalmaciju Melvan.