Premijera Kaplje Studentskog teatra Lero

0
Foto: PR

Studentski teatar Lero premijerno će prikazati predstavu “Kaplje” Davora Mojaša u režiji autora 12. prosinca 2018. na svojoj sceni u Lazaretima u Dubrovniku. Izvedba je u 18.30 sati. Reprizna izvedba je u isto vrijeme 13. prosinca.

Radi se o novom Lerovom scenskom i poetskom posezanju za dubrovačkim temama i izabranim prizorima povijesti svakodnevnice, ovaj put kroz sudbine gospođa i služavki, njihovom usudu, posebnostima i uzajamnom upućenošću. U predstavi su korišteni fragmenti iz eseja Gospođe i služavke Milana Milišića, O ustroju država Nikole Vitova Gučetića, proze Viktora Šklovskog, Iva Vojnovića i drugih. Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, tonska montaža Viktor Lenert uz tehničko vodstvo Mata Brnjića. U predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević, Paula Japunčić, Tina Krznarić Bakić.

Premijera izvedba je 12. prosinca 2018. U Dubrovniku na Lerovoj sceni u trećoj lađi u Lazaretima u 18.30 sati. Repriza je, dan kasnije, 13. prosinca u isto vrijeme.