Preuzmi “Smirilicu” i pomozi iznova izgraditi Srednju školu Petrinja

0
Foto: PR

Smirilica – glazbena melodija nastala pod zemljom. Preuzmi ringtone, smiri sebe i okolinu i doniraj za potresom pogođeno područje OVDJE.

A1 Hrvatska i Zaklada SOLIDARNA pokrenule su humanitarnu akciju za ponovnu izgradnju Srednje škole Petrinja, a cilj je prikupiti 250.000 kuna. Svi donatori u znak zahvalnosti dobit će poseban ringtone Smirilicu, umirujuću melodiju zvona nastalu pretvaranjem originalnog seizmološkog zapisa potresa koji je razorio područje Banovine, u melodiju inspiriranu prirodom.

Svi koji se žele priključiti, mogu to učiniti uplatom donacije na fundraising platformi Čini pravu stvar – Smirilica za Zakladu SOLIDARNA. Sav prikupljeni iznos u humanitarnoj fundraising akciji koju je pokrenula A1 Hrvatska za Zakladu SOLIDARNA donirat će se Srednjoj školi u Petrinji. Preživjela je dva svjetska i Domovinski rat, no nažalost pokleknula je pred razornom snagom petrinjskog potresa krajem prosinca prošle godine. Preuređenjem objekta i izgradnjom nove škole na drugoj lokaciji, koju je škola dobila na raspolaganje, djeci će se osigurati nastavak obrazovanja u suvremenoj školi, a pomoći će se i demografskoj revitalizaciji tog kraja.

„Sami možemo vrlo malo, zajedno možemo sve“, izjavio je Ivan Blažević, tajnik Zaklade.

Svi donatori na dar će dobiti Smirilicu, posebnu umirujuću melodiju zvona nastalu upravo pretvaranjem vibracija petrinjskog potresa jakosti 6,4 po Richteru u relaksirajuće zvukove inspirirane prirodom, a koju mogu postaviti kao melodiju zvona na svoje mobitele. Za ovu kampanju skladala ju je glazbena umjetnica Aklea Neon.

„Kombinirala sam najmirnije i najdublje vibracije potresa nadodajući im opuštajuće glazbene signale biljaka. Dobiti osjećaj zipke umjesto stresa od potresa bio mi je cilj. I ne trzati se kada nam zazvoni mobitel“, pojasnila je osječka kantautorica Aklea Neon poznata po svojim eksperimentalnim metodama snimanja zvukova iz prirode.

A1 Hrvatska donirala je dva milijuna kuna za potresom pogođeno područje krajem prošle godine, a surađujući sa stručnim volonterskim službama, odnosno psihijatrima i psiholozima na terenu, nastala je ideja da suradnju s glazbenicom Akleom Neon pretvore u humanitarnu akciju.

„U mjesecima u kojima nam nelagodu stvara i najmanja vibracija te „trzamo“ čak i na vibru mobitela, htjeli smo pomoći građanima da se opuste i otklone negativne misli, a da pritom učine nešto dobro za područja pogođena potresom. Vjerujemo da ćemo zajedno uspjeti prikupiti potrebna novčana sredstva kako bi škola u Petrinji zasjala u novom ruhu i nastavila podizati djecu koja udišu život petrinjskim ulicama i predvode razvoj Sisačko-moslavačke županije. U akciju su se, kao i uvijek, uključili i A1 zaposlenici koji već dugi niz godina prate tradiciju pomaganja kompanije zajednici“, izjavila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska i pozvala sve građane da sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji.