Pripadnici ATJ Lučko ponovno spasili migrante

0
Foto: karlovacka-policija.gov.hr

Policijski službenici ATJ Lučko koji na području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara su jutros – 25. studenog – kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici s Republikom Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali preko rijeke nezakonito preći državnu granicu u pravcu Republike Slovenije.

U rijeci su uočili više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć. Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni.

Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.