Pripreme za koronavirus u Splitu

0

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Julije Meštrović i predstojnik Klinike za infektologiju dr. Boris Lukšić su županijskim vijećnicima govorili o koronavirusu i mjerama koje su poduzeli kako bi bili spremni kada virus dođe u Hrvatsku.

Meštrović je istaknuo kako su poduzeli sve potrebno  te da imaju tim vrsnih stručnjaka te da se svakodnevno sastaju. Ne treba brinuti, što god bude, zajedno ćemo to rješavati – rekao je  Meštrović.

Dr. Lukšić. rekao je da je sada u KBC-u na Klinici za infektologiju bilo troje pacijenata i svi su negativni na koronavirus.  Radi se o novoj infekciji, nešto se o njoj zna, ući se u tijeku, a moguće je da kada dođu toplija vremena da virus nestane. Istaknuo je i kako na Klinici za infektologiju KBC-a Split ima dovoljno mjesta  te da su uvjeti za izolaciju dobri. Postoji plan u slučaju pojave većeg broja oboljelih unutar KBC-a , a priprema se i odgovarajući prostor za veći broj potencijalnih pacijenata, skupine koje su za izolaciju i nemaju kliničku sliku bolesti. Neslužbeno riječ je o prostorima Ministarstva obrane u krugu bolnice na Križinama.