Profesorici iz Solina je potreban skupi lijek – pokrenuta je humanitarna akcija “Za Vandu od srca”

0
Foto: PR

Pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Vande Lončar, 39-godišnjakinje iz Solina, kojoj je dijagnosticiran invazivni duktalni karcinom dojke.

“Naša prijateljica i kolegica treba vašu pomoć. Vanda Lončar lavica je po prirodi, ali sada već iscrpljena… Mama je dječaka Roka od 9 godina kojem ova situacija teško pada… Profesorica je matematike u osnovnoj školi i, kako kažu njeni učenici i kolege, uvijek nasmijana, vesela, puna topline i ljubavi”, navodi njena kuma Diana Karačić, koja je pokrenula akciju.

Vandina borba za život traje već trinaestu godinu. Pomoći joj može pametni lijek Lynparza (olaparib) AstraZenece, koji djeluje po genskoj osnovi u BRCA + tumora, koji je kod Vande Lončar potvrđen.

Cijena jedne kutije lijeka je oko 14.000 kuna. Lijek Lynparza Vandi je potreban u dozi od dvije kutije mjesečno u periodu od dvije godine. Tu ste nam potrebni – vi”, poručuje Karačić.

Cijena mjesečne terapije je nešto veća od 28.000 kuna, što samo po trošku lijeka u navedenom razdoblju traži izdatak od oko 700.000 kuna, a troškovi liječenja dodatno rastu svakim danom.

“Molim vas, pomozite našoj Vandi da se i dalje smije, da bude predana profesorica svojim učenicima i najdivnija majka svome Roku… Vanda i njena obitelj zahvaljuju vam od srca na donacijama i molitvama”, napisala je Karačić.

Na Facebook stranici Za vandu od srca su najavili da će dva puta tjedno objaviti stanje prikupljenih sredstava. Trnutno je prikupljeno više od 440 tisuća kuna.

Uplate se vrše na račun Diane Karačić. Opis plaćanja: donacija za Vandu, broj računa za donacije: IBAN – HR7024020063104018847, SWIFT/BIC: ESBCHR22.

Hvala od srca!