Program trećeg adventskog vikenda u Splitu

0
Foto: visitsplit.com

Mnogobrojne atrakcije očekuju nas trećega vikenda Adventa u Splitu pod sloganom „Ljubav nas spaja“, kao i prigodan adventski program u subotu, 12. prosinca 2020., i nedjelju, 13. prosinca 2020., na Obali Hrvatskog narodnog preporoda – Riva, Split, u trajanju od 11:00 do 13:00 sati oba dana.

Subotnji program sastoji se od nastupa glazbenice Lili Gee uz pratnju benda The Strings, dok će u nedjelju sve prolaznike Rivom zabavljati splitska grupa Providenca. Isti dan, 13. prosinca, na adventsku pozornicu stići će i svima draga sveta Luce i Djed Božićnjak koji će pozdraviti okupljenu djecu u podne i podijeliti im darove postavljene ispred bine poštujući sve epidemiološke mjere.

U slučaju lošega vremena program se otkazuje.

Ovoga vikenda u Split stižu i božićne jaslice koje će se moći pogledati u kapeli svetog Arnira. Suradnjom Adventa u Splitu i Galerije umjetnina već četvrtu godinu postavljaju se umjetnički dizajnirane unikatne jaslice, a ovogodišnji autor je splitski akademski kipar Loren Živković Kuljiš.

Slijedi i neizostavna treća nedjelja Gastroadventa Olje Martinić koja se može pratiti putem prijenosa uživo putem poveznice https://youtu.be/hmrOa8wK1A0, a u organizaciji Splitskog skautskog zbora, grad će u nedjeljnim večernjim satima obasjati i Betlehemsko svjetlo koje građani putem svijeća mogu unijeti u svoje domove.

Od ponedjeljka, 14. prosinca, očekuje nas i izložba fotografija „Okreni na ljubav“ u Marmontovoj ulici postavljena u suradnji s fotoklubom Split pod pokroviteljstvom OTP banke.