Projekt Mate Parlov u završnoj fazi

0
Foto: Hrvatski boksački savez

Projekt Mate Parlov bliži se kraju, izjavio je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak. Uz spomenik u Istri, u pripremi su i strip-knjiga, te dokumentarni film.

Projekt se bliži kraju. Imali smo konstruktivne razgovore u Puli i Fažani, kamo sam došao jubilarni deseti put iz Zagreba. Spomenik od 2.6 metra izgleda zaista impresivno. Drago mi je što se u Puli oko svega angažirao sam gradonačelnik Boris Miletić, koji je čvrstog stava da nam pruži podršku u svakom obliku, izjavio je Bošnjak (na fotografiji s Miletićem) na povratku iz Istre, gdje je još jednom obišao predložene lokacije. Najviše se zadržao podno amfiteatra Arene.

Usprkos brojnim peripetijama, rad akademskog kipara Ante Jurkića je gotov. Isto tako, prijelom stripa-knjige o Parlovu je u finalizaciji, kao i dokumentarni film. Hrvatski boksački savez se tako po inicijativi predsjednika Bošnjaka želio na najbolji mogući način pokloniti najboljem sportašu Hrvatske 20. stoljeća Mati Parlovu. Jednom od sportaša po kojem je Lijepa naša prepoznata širom svijeta. Pokazatelj je to kako Hrvatska i Hrvati znaju cijeniti svoje legende, izvijestio je Hrvatski boksački savez.