Prometni kolaps u Splitu

0

Prometni kolaps u Splitu, posebice na ulazima u grad ali i ne prilazu trajketnoj luci.

Kolona od luke proteže se od Splita 3. Iz policije kažu kako se gužva u luci dogodila zbog pristajanja izvanrednih brodskih linija. Policija će poduzeti sve što je realno moguće u cilju poboljšanja protočnosti prometa, kažu nam u policiji.

Jelena Ivulić iz Jadrolinija: Nama isto kasne putnici, možda bi bilo dobro da pitate malo šefa policije, ne znam što bi vam rekla. Ovo prometno rješenje, pa trajekti kad iskrcava usporava promet, kad je kiša, turisti idu u grad, malo zovite prometnu policiju, malo gradsku upravu i pitajte što onimisle. I mi osjećamo posljedice, Fali nam putnika u svim trajektima, ljudi nas zovu…..

Nazvali smo i zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića: ‘Gužva je jer je sezona na vrhuncu ali, nažalost, Lučka uprava ove godine odbila je angažirati bobije koji bi olakšavali izlaz iz luke i kontrolirali pješaki promet. Policija je na terenu i pokušavaju problem riješiti što je brže moguće. Moja zamolba Lučkoj upravi da shvate da su bobiji nužni da bi luka funkcionirala prema ovom režimu koji je uveden prije dvije godine, da moraju biti na terenu i omogućit normalan protok vozila iz luke prema izlazu iz grada.’