Promocija tradicionalnih sportova u subotu na Žnjanu

0

u povodu provedbe Erasmus + Sport projekta, pod nazivom „Street Motion and Emotion“ (Ulica u pokretu i emociji), Vladina povjerenica za Grad Split Branka Ramljak danas će primiti  predstavnike projekta, koje će predvoditi profesorica Jelena Paušić sa splitskog Kineziološkog fakulteta.

Kineziološki fakultet projekt provodi zajedno s dvjema udrugama iz Splita (Udruga Zajedno i Udruga Animi) te udrugama Centro Vita iz Napulja i SAPC iz Glasgowa.

Glavni cilj projekta je povećati sportsko-rekreativne aktivnosti u lokalnim sredinama te motivirati građane da se više bave tjelesnom aktivnošću.

U tom smislu će se 22. travnja, na Žnjanu, od 11,00 do 14,00 sati organizirati promocija tradicionalnih sportova i igara. Istovjetna promocija će se održati i u Glasgowu te mjestu Somma Vesuviana, kojom prigodom će se građanima približiti povijest i kultura „naših starih“ te način kako su se naši roditelji, bake i djedovi razonodili i provodili slobodno vrijeme.

Izradit će se i StreetMotions mobilna aplikacija pomoću koje će građani biti upoznati sa sportsko-rekreativnim aktivnostima u svojoj lokalnoj sredini, svojim sudjelovanjem skupljati „aktiv-bodove“ za sebe i svoj kvart te se na kraju kalendarske godine izboriti za „najaktivniji kvart“.