Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

0

Hrvatska danas obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja u kojoj je u samo nekoliko dana oslobođeno više od 10 tisuća četvornih kilometara sjeverne Dalmacije, Like, Banovine i Korduna.

U operaciji je sudjelovalo oko 200.000 branitelja, poginula su 242 branitelja, dvoje ih je nestalo, a 1.100 ih je ranjeno. Središnja svečanost održava se u Kninu, na stadionu NK Dinara.

Ondje je cijeli državni vrh, a nakon dvije obljetnice u znaku pandemije i ograničenja na proslavi se očekuje nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Za sve one koji dolaze u Knin automobilima uputa je da se parkiraju na prilazima gradu i dalje se zapute pješice. Zbog programa proslave, povremeno od 6.30 zatvara promet glavnim kninskim ulicama od 6.30.

U vrijeme večernjeg dijela proslave, koncerata i vatrometa – bit će u potpunosti zatvoren promet uz glavni kninski trg. Organizatori pozivaju sve koji dolaze u Knin da svojim ponašanjem doprinesu da proslava protekne dostojanstveno, kako i priliči ovome danu.