Proslava Dana života u Splitu

0

Proslava Dana života u subotu u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

U povodu proslave Dana života, Bračno i obiteljsko savjetovalište Splitsko-makarske nadbiskupije organizira prigodni program u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u subotu, 3. veljače u 17 sati.

U programu sudjeluju: Dječji zbor „Mala Terezija“ Kman, Obitelj Škiljo, Orkestar OŠ Meje, Dječji vrtić sv. Pavla Apostola Pujanke, Obitelj Zrinušić i udruga „Betlehem“, Dječji vrtić Kaštelet i obitelj Petrušić.

Redovni mjesečni susret Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD-a) podružnice Split održat će se 5. veljače u 20 sati u velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu, (Zrinsko-Frankopanska 19). Tema mjesečnog susreta u veljači je “Majka – nositeljica života”, a susret je već tradicionalno posvećen Danu života i zauzetim djelatnicima pastorala braka i obitelji pok. P. Juri Bosančiću i pok. don Josipu Čoriću.

U prvom dijelu večeri uvodno predavanje “Marija – nositeljica života” imat će fra Petar Lubina OFM , urednik časopisa „Marija“. Prikaz demografskog stanja u Cetinjskoj krajini “Dok je srca bit će i Croatiae” iznijet će gospodin Miljenko Marić, prof. i predsjednik Udruge obitelji 4 + Cetinske krajine. U drugom dijelu programa za okruglim stolom o tomi „Žena-nositeljica života“ sudjelovat će žene, majke, zauzete u obiteljskom pastoralnom i društvenom životu. Moderator programa je dr. Danijela De Micheli Vitturi. U glazbenom programu nastupit će zbor Nadbiskupske klasične gimnazije “Don Frane Bulić” pod ravnanjem maestre s. Lidije Matijević.