Proslavljen 5. rođendana Miele Experience Centra u Splitu: uz brunch chefa Damira Tomljanovića najavljene nove radionice s poznatim chefovima

0

Povodom 5. rođendana Miele Experience Centra u Splitu, koji se na adresi Poljička cesta 26 otvorio 2017., u četvrtak 29.04. održana je dvosatna master class radionica sa chefom Damirom Tomljanovićem, aktualnim sucem showa Masterchef. Ovim je prilikom najavljen i set radionica s poznatim hrvatskim slastičarkama

Radionica je započela ručno tučenim maslacem začinjenim medvjeđim lukom, ali ne bez razloga: naime Miele je 1899 počeo upravo s centrifugom za mlijeko koja je radila maslac. Tada je u tvornici radilo 11 radnika, a već 1916 Miele daje deset godina garancije na svoje proizvode. Ponukani bogatom poviješću, domaćini su se odlučili otvoriti prozor u priču iza branda i pokazati da je Miele tijekom svoje 120 godina duge povijesti već od najranijeg vremena bio sinonim za kvalitetu ispred svog vremena. Uređaji najnovije generacije na kojima je chef Tomljanović kuhao to su zorno pokazali.

PR

Nakon maslaca koji je poslužen sa svježe pečenim i rukom rađenim pecivima, Damir je pripremio rižoto od šparoga s carpacciom od kozica. Pri pripremi je koristio indukcijsku ploču s TempControl opcijom. Naime, ploča se gasi kad dostigne određenu temperaturu pa nema bojazni od zagorijevanja hrane.

PR

Glavno riblje jelo – filet oslića – pripremljen je u parnoj Dual Steam Miele pećnici koja zapravo ne peče već kuha. U ovoj pećnici može se kuhati juha, a kako se radi o obradi parom, jela ostaju bogata okusom i posve sačuvane arome. Damir je filet oslića poslužio s kus-kusom te kremom od u proljetnoj sezoni aktualne čičoke. Glavno mesno jelo – janjetina s pekarskim krumpirom – pokazalo je prednosti MChef pećnice, koja “razgovara s hranom”, i to doslovce. Radi se o posve novoj tehnologiji i najnovijoj generaciji Miele pećnica čiji senzori održavaju stalni dijalog s namirnicama kako bi se hrana skuhala u cijelosti, a višak energije vraća se pećnici. Drugim riječima, u ovu pećnicu možete staviti meso, ribu i povrće u isto vrijeme, a svaka će namirnica bez bojazni od prekuhavanja,  biti dovršena do savršenstva.

PR

Na kraju radionice, uz najavu slatkih master classova poznatih hrvatskih slastičarki koje će Miele Experience Centar u Splitu ugostiti tijekom nastupajućih mjeseci, gosti su se zasladili uz kolače Tee Mamut.

Termine masterclassova te imena slastičarki koje će u formatu hands-on radionica s polaznicima korak po korak spremati slatke divote, Miele će objaviti na svojim web stranicama. Stoga posjetite www.miele.hr i budite u toku jer će broj mjesta po masterclassu biti ograničen na 6 polaznika.