Prošli svi Hrvati!

0

Hrvatski predstavnici na ATP 500 turniru u Rotterdamu, Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig, prošli su prvo kolo. Protivnike u osmini finala saznat će u utorak.

Prvi je na teren izašao Ivan Dodig, koji je nastup u glavnom ždrijebu izborio kroz dva kola kvalifikacija. Niz bez izgubljenog seta nastavio je protiv 7. nositelja, Francuza Benoita Pairea, sa 6:3, 7:6(4) za sat i 32 minute. U prvom je setu dva puta oduzeo protivniku servis, u 3. i posljednjem gemu, pasivši break-loptu kod 1:0 i tri kod 4:3. U drugom je setu propustio meč-loptu kod 5:4, a tie-break je dobio unatoč gubitku dva poena na svom početnom udarcu. Dodig čeka pobjednika meča Nijemca Philippa Kohlschreibera i Francuza Juliena Benneteaua.

Drugi nositelj Marin Čilić potvrdio je status favorita sa 7:6(5), 6:4 protiv Uzbekistanca Denisa Istomina. Meč je trajao sat i 38 minuta. U prvom setu nije bilo break-lopti, a samo je jedan poen u tie-breaku otišao protiv servisa. Osvojio ga je Čilić na svojoj prvoj set-lopti. I u drugom je setu Čilić čvrsto držao svoj servis, ali je bio daleko opasniji protiv servisa. Propustio je dvije prilike kod 2:1, četiri kod 4:3, pa napokon realizirao svoju ukupno sedmu break-loptu u posljednjem poenu dvoboja. Sljedeći protivnik bit će mu bolji iz dvoboja Talijana Andreasa Seppia i Luksemburžanina Gillesa Muellera.

Večernji termin pripao je Borni Ćoriću, koji je za protivnika imao domaćeg igrača s pozivnicom Thiemu De Bakkera. Borna je imao najteži posao, Nizozemac ga je na terenu zadržao 2 sata i 34 minute do konačnih 7:6(9), 4:6, 6:3. U prvom je setu Ćorić kod 1:1 propustio 40-0 na servis protivnika, a kod 4:4 jednu prednost. Kod 4:5 je spasio četiri, kod 5:6 još jednu set-loptu, a u tie-breaku novih pet! Ukupno je deset set-lopti imao De Bakker, da bi Ćorić realizirao svoju drugu priliku. Nizozemac nije posustao, dapače, uzeo je Ćoriću dva servisa za 4:1. Borna je vratio jedan break, ali ne i set. U trećem setu je Ćorić spasio break-loptu kod 2:2, pa kod 4:3 dobio gem koji je trajao 12 i pol minuta. Sedmu je priliku pretvorio u servis za meč, u gemu s čak 9 izjednačenja! Potom je mirno zadržao servis, bez gubitka poena. Sad mirno čeka ishod dvoboja 5. nositelja, Francuza Gaela Monfilsa, i kvalifikanta iz Latvije Ernestsa Gulbisa.

Turnir u Rotterdamu je prije točno 20 godina osvojio današnji trener Marina Čilića, Goran Ivanišević. Kako je krenulo, mogao bi dobiti nasljednika.