Prosvjed FB grupe Pravda za Filipa u četvrtak, 23.01.

0
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Administratori grupe Pravda za Filipa najavljuju prosvjed za četvrtak, 23. siječnja. Više detalja iznijet će na press konferenciji u ponedjeljak.

Prosvjed se organizira od strane nas koji smo od početkua tu. Ovo što je izašlo u medijima da neka grupa organizira prosvjed u subotu – mi smo se ogradili od toga. Poslali smo medijima informaciju da ne stojima iza tog prosvjeda jer ne znamo tko ga organizira, nitko nam se nije javio pa ne možemo reći da surađujemo. Praktički jesmo na istoj strani, ali nam fali komunikacije. Cilje prosvjeda je da vidimo zašto se to dogodilo i koje su istitucije pogriješile, očito je da je pogriješilo više institucija. Ako se ne pokrenemo nažalost neće biti samo jedan Filip, kazala je u izjavi za Radio Dalmaciju jedna od administratorica grupe Pravda za Filipa Lana Ružić.

Još nismo prosvjed prijavili policiji, to ćemo sve regulirati u ponedjeljak, press konferencija će biti u Rijeci u 15 sati, i onda ćemo, nakon konferencije, krenuti s prijavom, ali sigurno znamo da će biti u četvrtak, kazala je Ružić i dodala da su u kontaktu s Zavadlavovim odvjetnikom Brankom Šerićem. On ne stoji iza prosvjeda, ali nam ne brani da se na taj način izjasnimo. mi smo mladi ljudi, razočarani u ovaj sustav i više ovako ne možemo i nećemo, kazala nam je lana Ružić.

Odmah na početku kazali smo da nećemo podržati nikakvo nasilje u grupi, da nećemo podržavati pozive na linč, ogradili smo se odmah od toga. Ne podržavamo ubojstvo i ovaj čin koji se desio jer su četiri obitelji uništene. Iza tog čina stoji Centar za socijalnu skrb, koji je zakazao, policija koja je zakazala, pravosuđe koje je zakazalo i to nam je cilj – pitati zašto se ovo dogodilo, kazala je Ružić.