Prva promotivna akcija Darujmo hrvatsko u Splitu

0
Foto: HGK

25. studenoga, točno mjesec dana prije Božića, Hrvatska gospodarska komora u Splitu je otvorila svoja vrata i cjelodnevnom promotivnom akcijom Darujmo hrvatsko pozvala na kupovinu i darivanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda.

Akciju smo organizirali kako bismo u ovo predblagdansko vrijeme osvijestili o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te pozvali građane i tvrtke da za poklone odaberu izvorne i kvalitetne hrvatske proizvode. Tako želimo istovremeno promovirati vrijednost i značaj ovih proizvoda za hrvatsko gospodarstvo te omogućiti kupovinu originalnog poklona za predstojeće blagdane’‘ rekao je prvi čovjek HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Prvoj akciji Darujmo hrvatsko u Splitu podršku je dala i potpredsjednica HGK, Mirjana Čagalj. ”Ova akcija se naslanja na našu najpoznatiju nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko te se nadamo da će i ona postati tradicionalna, odnosno da će je građani prepoznati i podržati te da će se u svakoj božićnoj košarici naći hrvatski proizvodi, nosioci znakova kvalitete HGK”, rekla je Mirjana Čagalj.

Znakove kvalitete ”Izvorno hrvatsko” i ”Hrvatska kvaliteta” Hrvatska gospodarska komora dodjeljuje natprosječno kvalitetnim proizvodima i uslugama proizvedenima na području RH te oni predstavljaju kako priznanje proizvođačima tako i jamstvo potrošačima da je riječ o proizvodima koji zadovoljavaju najviše zahtjeve kvalitete.
U Hrvatskoj su 142 tvrtke korisnice znakova kvalitete HGK za svojih ukupno 226 proizvoda, dok je na razini Splitsko-dalmatinske županije 11 tvrtki i 16 proizvoda/usluga nosioca znakova. U suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta HGK je osigurala bespovratna
sredstva za mikro, mala i srednja poduzeća za brendiranje njihovih proizvoda i usluga znakovima kvalitete HGK, a poziv je otvoren sve do 29. lipnja 2020.