Prvenstvo sommeliera Dalmacije

0
Foto: pixabay.com

Hrvatski sommelier klub organizira Treće prvenstvo sommeliera Dalmacije koje će se, ove godine, održati u Dubrovniku. Prvenstvo se održava uz potporu Grada Dubrovnika, TZ Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZO Orebić te brojnih drugih privatnih tvrtki.

Domaćin prvenstva je dubrovački hotel Excelsior, a izvršni organizator agencija Event Lab. U ponedjeljak 16. travnja održat će se izlučna natjecanja, a finale pred publikom u utorak 17. travnjau 14:30 sati u hotelu Excelsior.

U eliminacijskim nadmetanjima natjecatelji će pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pismenog testa, ispravkom vinske liste te pogađanjem “na slijepo” vrsti vina i ostalih pića.

Tri finalista nadmetat će se u zanimljivim i, za publiku, atraktivnim vještinama poput: otvaranja pjenušca, dekantiranja vina, prepoznavanja vina i žestokih pića, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi i sl. Prijavljeno je 27 natjecatelja.

Ovogodišnje Prvenstvo Dalmacije sudit će 12 sudaca iz različitih segmenata ugostiteljstva i struke, a sastoji se od lokalnih i nacionalnih autoriteta u sommelierstvu i vinarstvu. Njima se pridružuje Eric Zwiebel, Master Sommelier kao internacionalni strukovni autoritet. Ovo je prvi put da jedan Master Sommelier sudjeluje u Dubrovniku na nekom službenom natjecanju.

Nagrada finalistima je također stimulirajuća i stručna pa tako u suradnji s tvrtkom Pago Croatia d.o.o. troje finalista će provesti četiri dana u dolini rijeke Rhone na edukativnom izletu uz posjet brojnim vinarijama.