Prvi sajam nautike i turizma u Europi nakon Covida-19

0
Foto: Radio Dalmacija

Hrvatski dani male brodogradnje i turističke atrakcije od idućeg vikenda otvaraju svoja vrata u Marini Kaštela. Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Marini Kaštela, predstavljen je program 12. po redu Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija. Za posjetitelje će obje manifestacije uz BESPLATAN ULAZ biti otvorene od subote 13.06.2020. od 11 sati, ( radno vrijeme od 09 do 20 sati, te u utorak do 17 sati ). Organizacijski odbor koji čine Branimir Matijaca, Damir Skelin i Tomi Božiković, te domaćini: vlasnik Marine Kaštela kapetan Joško Berket i Zamjenik gradonačelnika grada Kaštela Grgica Benutić, uz predstavnike glavnih pokrovitelja, a to su Aljoša Bašić, direktor marketinga TOMMY d.o.o i Silvija Bareša direktorica korporativnih komunikacija OTP banke, kao i Nada Maršić direktorica turističke zajednice grada Kaštela, prenijeli su predstavnicima medija najzanimljivije novosti i svoje impresije suradnje na ovogodišnjem izdanju ovih manifestacija.

“Za uspjeh u ovogodišnjoj organizaciji je bilo ključno što smo od vlasnika Marine KAŠTELA kapetana Joška Berketa i njegovog tima kao domaćina i gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića koji zbog neodgodivih obveza nije danas sa nama , te kaštelanskog stožera dobili puno razumijevanje i potporu, u nastojanju da s ovim manifestacijama, na ovoj prostranoj lokaciji pokažemo kako se normalno funkcioniranje i svakodnevni život može organizirati unatoč ograničenjima uvjetovanim pandemijom koja je nadam se iza nas. HDMB i STA kao sasvim drugačije koncipirani događaji od klasičnih sajmova, počevši od besplatnog ulaza, do načina prezentacije plovila, opreme i turističke ponude, i nadalje se razvijaju kao manifestacija doživljaja i privlačno mjesto posjeta. Zahvaljujući povjerenju naših izlagača, te naših pokrovitelja OTP banke i tvrtke TOMMY, osigurali smo da ponuda izloženih proizvoda bude prilagođena stvarnim potrebama našeg tržišta.“ rekao je na samom početku predsjednik Udruge DHMB Damir Skelin.

U svom obraćanju kapetan Joško Berket, bez čijeg razumijevanja i podrške, organizacija Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija u ovim izazovnim vremenima i odgodu od 2 mjeseca ne bi bila moguća je istakao:

“Hrvatskim danima male brodogradnje i Sajmu turističkih atrakcija sam prošle godine odlučio pokloniti povjerenje i dosadašnja suradnja mi potvrđuje kako je to bila ispravna odluka. Uočena prilika za novi iskorak Grada Kaštela i Marine Kaštela prvom godinom suradnje je i dokazana. Okolnosti vezane uz pandemiju suočile su nas ove godine s mnoštvom izazova, s kojim se trudimo uspješno nositi. Siguran sam kako ćemo u budućnosti svi zajedno svjedočiti još uspješnijim i raskošnijim izdanjima ovog sajma na ovom našem prostoru”.

Koordinator ovog projekta i jedan od osnivača Branimira Matijace, HDMB I STA 2020. , prisutnima se obratio slijedećim riječima:

“Hrvatski dani male brodogradnje su i nadalje centralno mjesto za predstavljanje novih plovila izašlih iz domaćih škverova, te nautičke opreme, te svega što je pokretano električnom energijom, a znatan prostor zauzima i auto industrija!” . Na kraju se zahvalio Županiji Splitsko-dalmatinskoj i Turističkoj zajednici županije na višegodišnjoj podršci u organizaciji ovog događaja, te dodao kako se ove godine sve organizira pod pokroviteljstvom Svetog Antona, jer ove manifestacije svoja vrata otvaraju u subotu 13. lipnja, u 11 sati, na dan sv. Antona, sveca zaštitnika ribara, mornara, brodolomaca, ali i dobre žetve.
Zamjenik gradonačelnika grada Kaštela Grgica Benutić, je istakao kako je nastavak organiziranja ove manifestacije u Kaštelima, još jedna potvrda kako se Kaštela kao destinacija sve više prepoznaju i razvijaju, kako u nautičkom, tako i u turističkom smislu.” Razna atraktivna događanja u Kaštelima potiču sve moje sugrađane da razvijaju svoje poslove, kako bi osobno doprinosili ovom trendu, na dobrobit cijelih Kaštela.”

Silvija Bareša se obratila predstavnicima medija u ime OTP banke kao pokrovitelja i odmah istakla višegodišnju dobru suradnju s organizatorima, a na dobrobit razvoja kako male brodogradnje kao gospodarske grane, tako i širenja turističke ponude.

” Kao banka pratimo Hrvatske dane male brodogradnje od njihovih početaka, i sretni smo što su se stvorili uvjeti da se Dani uspiju održati I ove godine unatoč izvanrednim uvjetima koji su nas pratili nekoliko prethodnih mjeseci. Ovu manifestaciju oduvijek smatramo bitnom za razvoj I poticaj domaće male brodogradnje, i izuzetno nam je bitna svaka aktivnost koja potiče domaću proizvodnju u koju i mi jako puno ulažemo. To u ovim vremenima ima posebnu važnost, te se samo još nadamo lijepom vremenu da posjetitelji mogu imati potpuni ugođaj kada posjete sajam.”

Aljoša Bašić u ime GENERALNOG pokrovitelja SAJMA, trgovačkog lanca TOMMY istakao je kako TOMMY na isti način vodi brigu o kvalitetnim projektima, kao i o svojim kupcima, posebno ako su usmjereni prema dobrobiti građana RH i lokalne zajednice.  Direktorica TZG Kaštela Nada Maršić čestitala je organizatorima ove manifestacije izuzetno značajne za grad Kaštela.

Na kraju je Damir Skelin istakao kako je kolega Tomi Božiković zbog hitnih organizacijskih obveza ispricao svoj dolazak, pa na kraju prenio njegovu pisanu izjavu: ” Izložbeno-prodajni SAJAM TURISTIČKIH ATRAKCIJA i ove će godine tržištu ponuditi najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke i adrenalinske opreme. Osigurali smo i najnoviju ponudu, eco-elektro vozila, adrenalinskih parkova , te opreme za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam i ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Uz izložbeni dio manifestacije, neće izostati ni zabavna događanja i „Žujina“natjecanja za posjetitelje, pa i naš ovogodišnji slogan ostaje” PO MJERI ČOVIKA“.