Prvomajska čestitka Laburista: Želimo da izdržite i preživite “reforme”

0
Foto: RD

Za Međunarodni praznik rada Vlada Domoljubne koalicije i Mosta svojim je građanima pripremila “izdašne” poklone u vidu rezova i nove pljačke osiromašenog naroda, što ih predstavlja kao reforme, poručili su u priopćenju Hrvatski laburisti-Stranka rada.

Zdravi će biti samo oni imućni, u zasluženoj mirovini uživat će samo oni rijetki koji je uspiju doživjeti, a Vlada se nada, umjesto da se posveti otvaranju novih radnih mjesta, da će se djedovi i unuci tući za isto radno mjesto, pri čemu još pokušava nametnuti i devetsatni radni dan.

Od početka jasno naklonjena kapitalu i profitu, ova antiradnička Vlada,  ruga se u lice radnicima i nezaposlenima, a klanja centrima financijske moći.

Zato, za 1. svibnja nema se što čestitati jer svjedočimo ubrzanom odljevu mladih i visokoobrazovanih iz zemlje, potplaćenim radnicima koje poslodavci dodatno iskorištavaju ugovorima na određeno vrijeme i zloupotrebom agencijskog rada, ogromnom broju nezaposlenih, čiji će broj samo rasti u najavljenoj privatizaciji državnih tvrtki.

Svim svojim odlukama i mjerama do sada ova je Vlada pokazala da ne poštuje i ne slavi nego grubo ponižava i obezvređuje rad i radnike. Podilaženjem kapitalu, kao svojoj temeljnoj “reformskoj” orijentaciji, ova Vlada Hrvatsku pretvara u zemlju posvemašnje socijalne nesigurnosti i negira njezinu ustavnu definiciju socijalne države.

Praznik rada u Hrvatskoj se počeo obilježavati 1890. godine pod sloganom – “Mi smo za rad, ali hoćemo živjeti kao ljudi”. S trenutačnom Vladom ni rada, ni života dostojna čovjeka, jedva bijednog preživljavanja.

Stoga, sve što vam u ovom trenutku možemo poželjeti jest da izdržite i preživite “izazove” i “reforme” ove vlasti, u nadi da ćemo se zajedno izboriti za sigurnost posla, nova radna mjesta i poštene plaće, stoji u priopćenju koje potpisujepredsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Tomislav Končevski.