Pucnjava u trgovačkom centru u Münchenu

0
Foto: https://en.wikipedia.org/

Najmanje devet ljudi je ubijeno, a nekoliko ih je ozlijeđeno u trgovačkom centru Olympia u Muenchenu, objavila je policija, ali se strahuje da bi ta brojka mogla biti i veća.

Traje potraga za napadačima. Grad je u blokadi, a policija sumnja da se radi o terorističkom napadu. Evakuirana je glavna željeznička stranica u Münchenu, zaustavljen je autobusni i željeznički promet. Sazvana je krizna sjednica bavarske vlade. Otkazane su mnoge priredbe i događanja. Sve bolnice su u stanju pripravnosti i svi doktori se moraju javiti na dužnost.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova provjerava ima li među žrtvama hrvatskih građana.  Ministarstvo intenzivno prati situaciju u Njemačkoj, a krizni stožer ministarstva u kontaktu je s hrvatskim predstavništvima. Hrvatski građani koji se nalaze u Münchenu pozvani su da ostanu u svojim domovima ili hotelima dok se situacija ne stabilizira.

Usred pucnjave u Münchenu našao i Dubrovčanin Vlaho Bratoš koji je na svom Facebook profilu napisao da je dobro kako bi njegovi najbliži i prijatelji znali da je s njim sve u redu.

Sjedinjene Države, Francuska i Velika Britanija ponudili su Njemačkoj svoju pomoć nakon pucnjave u trgovačkom centru u Münchenu.

Šef ureda kancelarke Angele Merkel kaže kako još uvijek nije jasno je li riječ o terorističkom napadu ili djelu individualca.