Puštena oba napadača na sezonske radnike i vatrogasca u Supetru

0

Zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču koji je napadnut pokušavajući obraniti petero pretučenih sezonskih radnika, 22-godišnjem mladiću koji je sudjelovao u napadu na sezonske radnike  izrečena je mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara niti kontaktirati s njim. Pušten je uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

U vrijeme napada  22-godišnjak je bio  pod utjecajem alkohola te mu je izmjereno 1,2 promila. Na ispitivanju  je rekao da se ničega ne sjeća.

Uhićeni 19-godišnjak je nakon ispitivanja u policijskoj postaji pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Incident se zbio u nedjelju nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo skupinu sezonaca, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina nakon što su čuli da neki od njih govore srpskim jezikom.

Incident su osudili brački vatrogasci te gradonačelnica Supetra Ivana Marković koja je zabranila održavanje Torcida Kupa i povukla donaciju tom turniru. Torcida se zasad nije oglasila o incidentu.