Ragbi klub Nada domaćin uglednoj engleskoj školi

0

Ragbi klub Nada će ovih dana ugostiti momčad vrlo cijenjene britanske škole Bethany School iz Kenta. Od 19. do 22. listopada odigrat će se i prijateljske utakmice.

Ragbijaška momčad Betany School boravit će u Splitu od 18-24. listopada. S vršnjacima iz Ragbi kluba Nada susret će se tri puta na Starom placu. Prvi susret (Ragbi XV) predviđen je za subotu 19.10. u 16:30. U nedjelju 20.10. u 15:30 odigrat će se turnir u ragbiju 7, a druga utakmica u „klasičnom” ragbiju s po 15 igrača u polju zakazana je za utorak 22. listopada u 16:30.

Bethany School je neovisna internatska i dnevna škola za dječake i djevojčice od 11-18 godina sa sjedištem u Goudhurstu, Kent, Velika Britanija. Kampus Bethany School prostire se na 60 hektara zemljišta, udaljenom osamdesetak kilometara od Londona. Školu je osnovao velečasni Joseph Kendon davne 1866. Cilj škole je omogućiti svakom pojedinom učeniku da ostvari svoj potencijal u svakom području koje proučava, razvijajući se u onim predmetima u kojima su njihovi talenti najizraženiji i nose sa sobom istinsku ljubav prema učenju. Male veličine razreda su temeljne za uspjeh, omogućujući nastavnicima da ciljaju i razvijaju sposobnosti svakog pojedinca, nudeći im podršku i smjernice dok zajedno rade kroz široki i uravnoteženi kurikulum. Osoblje u školi razumije potrebe djece i najbolje metode osiguranja njihovog obrazovnog i osobnog razvoja.

Učenicima je na raspolaganju širok spektar klubova i aktivnosti koji su uključeni u školski dan. Polaznicima Bethany School na raspolaganju je široka paleta sportskih aktivnosti. Ragbi, nogomet i kriket spadaju u najpopularnije sportove za dječake. Pored navedenih, škola ima vrlo razvijene i druge sportske sadržaje: netball, hokej, konjički sport, streličarstvo i stolni tenis. U sklopu škole su i vrhunski fitness apartman, te unutarnji bazen od 25 metara sa šest pruga.