Ragbi se vraća kući: Hrvatska-Cipar na Starom placu!

0

Hrvatska ragbi reprezentacija danas  u 15 sati na Starom placu u Splitu dočekuje Cipar. Drugi je to dvoboj naših ragbijaša u novom ciklusu Europskog prvenstva, Konferencija 1 Jug.

Hrvatska je prije tjedan dana u Zenici nadigrala Bosnu i Hercegovinu s 40:11. Time je uz 4 boda za pobjedu osvojen i bonus bod za najmanje 4 postignuta zgoditka (naši su ih postigli 5).

Vratio sam se u reprezentaciju nakon ozljede noge. Drago mi je da sam opet s momcima. Protiv Bosne i Hercegovine smo odigrali ono što je trener od nas tražio i očekivao. Nismo odigrali baš na svom nivou. Vjerujem da ćemo se protiv Cipra predstaviti u boljem svjetlu. Prije BiH smo imali kratke pripreme, nakon te utakmice smo nastavili s treninzima i spremni smo za Cipar. Tu zapravo i nema rođenih Ciprana, to su redom Britanci. Ljudi kad čuju Cipar ili Malta misle da su to laki protivnici kao u nogometu, ali nažalost nije tako. U tim je zemljama ragbi sport broj 1 kroz koji se nastoje promovirati u svijetu. Cipar je respektabilna momčad, imaju dobar menadžerski tim, puno ulažu u razvoj ragbija. Očekujem dobru utakmicu protiv njih, izjavio je za Radio Dalmaciju kapetan Nik Jurišić.

Ne bih nas volio ureći, ali odavno nismo imali ovoliko igrača na okupu. Svi su uspjeli uskladiti poslovne i obiteljske obaveze i staviti se na raspolaganje reprezentaciji. Nećemo svi moći ući u zapisnik među 23 igrača. Atmosfera je pozitivna, a izbornik Yelavich ima slatke brige. Došli su nam u pripomoć i naši igrači iz dijaspore, ali imamo i dobrih mladih domaćih igrača što me posebno veseli. Na treneru je da odabere 23 koji će izaći na teren. Ući ćemo prvih desetak minuta suzdržano, smireno, a onda podizati ritam. Pozivam publiku da nas dođe podržati, to nam puno znači. Mi smo amaterska momčad, igramo ragbi iz ljubavi. Želimo pokazati svima dobre strane ragbija, dodao je Jurišić.

Uvodnu utakmicu u Zenici odigrali smo prema očekivanjima. Možemo biti zadovoljni igrom. Dobro smo se snašli pod reflektorima na koje nismo navikli, obično igramo u ranim popodnevnim satima. Predug nam je bio dan do utakmice, postojala je bojazan da se uvuče nervoza u ekipu. Ali treneri su nam nabili dovoljno obaveza da ne razmišljamo o glupostima do utakmice. Uvijek mi je drago igrati na Starom placu. Na Cipru smo gubili 20 razlike pa na kraju slavili 29:27. To pokazuje da nas čeka teška utakmica. Ne želimo se opet dovesti u situaciju da moramo stizati rezultat. Pokušat ćemo se nametnuti i pokazati tko je gazda na Starom placu. Atmosfera je vrhunska, svi smo zdravi. Pridružili su nam se Miljak i Newton koji zajedno igraju u Irskoj. Tu su i Perić i Jurčević iz Nade kojih nije bilo u Zenici. A naravno i naši navijači koji će, kao i uvijek, ispuniti tribine Starog placa, najavio nam je sidraš Krešo Čorić.