Ragbijaši Nade u Rusiji

0

Ragbi klub Nada iz Splita predstavljat će Hrvatsku na European Rugby Sevens Champions Trophyu koji se ovog vikenda igra u ruskom St. Petersburgu.

Nada je kao državni prvak u Ragbiju 7 stekls je pravo sudjelovanja na ovom prestižnom međunarodnom turniru. Splitski ragbijaši intezivno su se posljednjih mjesec dana pripremali za turnir u Rusiji. Stručnom stožeru tijekom ovih mjesec dana pridružili su se Tonči Buzov, Denis Puljiz i Vlado Ursić da svojim znanjem i iskustvom pripomognu Ivanu Rešetaru da što kvalitetnije pripremi momčad.

Nada u St. Petersburg putuje u sastavu: Vedran Antić, Luka Lerotić, Luka Luciano Rosso, Tomislav Burazin, Ivan Rešetar, Ante Olujić, Krešimir Čorić, Ivo Perić, Paško Ivančić, Dino Kodžić, Juraj Popović i Ivan Miljak.

Na turniru će sudjelovati državni prvaci u Ragbiju 7 iz 11 europskih zemalja. U svakom slučaju splitska momčad ima prigodu igrati s najboljim europskim klubovima iz zemalja koje ne sudjeluju u natjecanju Kupa 6 nacija. Iako je zbog neočekivanih i naglih obrata, teško prognozirati rezultate u Ragbi 7 natjecanjima, najviše se očekuje od predstavnika Rusije i Španjolske. Iako Nada po službenom rejtingu Hrvatske na europskoj ljestvici ne spada u grupu favorita, ima priliku da bez rezultatskog imperativu pokaže da igra vrlo kvalitetan ragbi. Nada će prvog dana igrati u skupini A zajedno sa prvakom Rusije, Švedske i Finske.

Na turniru nastupaju: Kuban (Rusija), Bera Bera (Španjolska), BaltRex Siauliai (Litva), Lechia Gdansk (Poljska), Livonia (Latvija), Sodertalje Rugby (Švedska), Nada (Hrvatska), Tallina Kalev (Estonija), Busly (Bjelorusija), Sankt Petersburg (Rusija) i Helsinki Rugby (Finska).