Ragbijaši u punom pogonu

0

Ragbijaška sezona nastavlja se ove subote kvalifikacijskim regionalnim turnirima R-7 za seniore.

U regiji Jug kvalifikacijski turnir igrat će se u Dubrovniku. Za tri mjesta na finalnom turniru u Dubrovniku će se boriti Makarska rivijera,Nada, Ploče, Sinj,Šibenik te domaćin turnira Invictus Dubrovnik. U regiji Sjever za tri finalna mjesta borit će se Mladost, Novi Zagreb, Lokomotiva, Rijeka, Rudeš i Sisak.

Šest najboljih hrvatskih momčadi u R-7 nastupit će na finalnom turniru PH za 2016. koji će se ove godine igrati u Sisku 18. lipnja. Branitelji naslova ragbijaši Nade vrlo dobrim nastupom na European Clubs Champions Trophy u St. Petersburgu visoko su podignuli kvalitativnu letvicu za PH te će biti vrlo zanimljivo koje momčadi će moći pratiti ritam splićana na završnom turniru.

Ragbijašice Nade ovaj vikend nastupit će na vrlo jakom međunarodnom turniru u sklopu Milano Rugby festival 2016. Splitske ragbijašice odmjerit će snage u konkurenciji 16 vrlo jakih ekipa iz Engleske, Gruzije, Škotske, Švicarske i Italije. Ovaj turnir biti će najbolji test mogućnosti splitskih cura pred drugi turnir PH R-7 za žene koji će se također 18. lipnja igrati u Sisku, odnosno najbolji uvod za početak priprema državne selekcije za nastup na EP u Sarajevu sredinom srpnja. Splitske djevojke igraju prvog dana u skupini D u društvu s engleskom ekipom Fidlers, te dvije talijanske ekipe Ivrea i Paperelle. Drugog dana ovisno plasmanu u svojoj skupini križaju se sa ekipama ostale 3 skupine za konačan poredak na turniru.

Kadeti Nade, igrači do 16 godina u subotu 11. lipnja nastupit će u Zagrebu na vrlo kvalitetnom međunarodnom turniru Krtica 2016. U konkurenciji je 8 momčadi iz Češke,Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Mladi ragbijaši imaju priliku usporediti svoje vještine i znanja s vršnjacima iz 5 europskih zemalja. Za svaku pohvalu je trud i uspjeh domaćina HARK Mladost da okupi ovu vrlo kvalitetnu skupinu klubova i momčadi.