Ravnatelj KBC-a Meštrović: Pokrenuli smo postupak unutarnjeg nadzora

0
Foto: RD

Iako smo ga pokušavali dobiti, ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović nije odgovarao na pozive novinara, vezano uz smrt novinara Vladimira Matijanića. Tek je poslijepodne, iza 16 sati, uputio priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

U ime Kliničkog bolničkog centra Split izražavam žaljenje zbog smrti gospodina Vladimira Matijanića i duboku sućut obitelji.

Po nalogu ministra zdravstva obavljaju se radnje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko postupanja prilikom pružanja medicinske pomoći gospodinu Matijaniću u Zavodu za hitnu medicinu, pa tako i u KBC-u Split kojem sam na čelu. Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavlja uvide u dokumentaciju i razgovore sa svim osobama u zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u ovaj događaj.

Za dio okolnosti koje se vezuju za rad naše bolnice već ranije smo pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora i obavili razgovore s osobljem.

U stalnom smo kontaktu s ministrom zdravstva te ćemo zajedno uskoro predstaviti izvješća koja će utvrditi jesu li poduzimane radnje od strane svih ustanova bile u skladu s propisanim procedurama za pružanje odgovarajuće medicinske pomoći pacijentu.

O svim nalazima bit ćete pravodobno obaviješteni.

Julije Meštrović
Ravnatelj KBC Split