Real prvak svijeta

0

Real Madrid je klupski prvak svijeta. Europski prvak je u finalu u Yokohami nakon produžetka svladao japanskog prvaka Kashima Antlers s 4:2 (2:2, 1:1).

Real je poveo u 9. minuti preko Benzeme. Modrić je pucao, vratar Sogahata odbio, a Benzema sa 6 metara obavio lakši dio posla. Kashima je preokrenula rezultat u svoju korist lijepim zgodicima Shibasakija u 44. i 52. minuti. Stvari je na početak vratio Cristiano Ronaldo iz jedanaesterca koji je u 60. minuti izborio Lucas. Prilika je bilo na obje strane, no rezultat se u regularnih 90 minuta nije promijenio.

Produžetak je s još dva pogotka prelomio Cristiano Ronaldo. U 98. minuti ga je idealno poslužio Benzema, da bi u 104. udarac Kroosa s 22 metra zaustavio u srcu kaznenog prostora i smireno zatresao mrežu. U pauzi između dva dijela produžetka, u igru je umjesto Modrića ušao Kovačić.

Treće mjesto osvojio je kolumbijski Atletico Nacional boljim izvođenjem jedanaesteraca od meksičke Club Americe. I ta je utakmica nakon 90 minuta okončana 2:2, s tim što je Atletico Nacional autogolom Samudia u 6. i golom Guerre u 26. minuti imao 2:0. Meksikanci su izjednačili preko Arroya u 38. i Peralte iz kaznenog udarca u 66. minuti. Penalima je bilo 4:3 za Atletico Nacional. Promašili su Martinez i Samudio u prve dvije serije, a kod pobjednika Nieto također u drugoj seriji. Zabili su Quintero, Peralta i Arroyo za Club Americu, te Mosquera, Bocanegra, Torres i Borja za Atletico Nacional.