Rekordna kazna na cestama, na području Splita za vikend 485 prekršaja

0

Sa 27 tisuća i 700 kuna kažnjen je vozač koji je jučer u Koprivničko-križevačkoj županiji vozio neregistrirani i neosigurani automobil prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima “B” kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,61 promila.

Muškarac u dobi od 33 godine kažnjen je sa zabranom upravljanja motornim vozilima “B” kategorije  devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje. Kazna mu je izrečena slijedom primjene novih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 485 prekršaja od čega izdvajamo 45 za alkohol, 148 za prekoračenje  brzine, 48 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 14 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 9 zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 2 zbog zabrane upravljanja. Evidentirano je 28 prometnih nesreće od kojih 13 s ozlijeđenim osobama. Četiri osobe su teže i trinaest osoba je lakše ozlijeđeno.