Rigoletto u subotu premijerno u HNK Split

0
Foto: PR

U subotu 16. studenog operni će ansambl HNK Split premijerno na sceni Kazališta izvesti Verdijevog Rigoletta. Nakon što je s uspjehom izvedena na Peristilu u sklopu 65. Splitskog ljeta, jedna od najpopularnijih i najradije slušanih opera u povijesti zaživjet će i na pozornici HNK Split.

Izvedbom ravna maestro Ivo Lipanović, a redatelj je Dražen Siriščević. Brazilski tenor Max Jota po prvi put će nastupiti pred splitskom publikom u ulozi Vojvode od Mantove. Ljubomir Puškarić debitirat će u naslovnoj ulozi Rigoletta, a Marija Kuhar Šoša kao Gilda. Ivica Čikeš kao Sparafucile i Terezija Kusanović kao Maddalena nastupit će u ulogama koje su tumačili ovog ljeta. U predstavi sudjeluju i ostali solisti, Zbor, Orkestar i Balet HNK Split. Kostimograf je Juraj Zigman, scenograf Slaven Raos, a koreograf Igor Kirov.

U izvedbama 28. i 30. studenog glazbeno vodstvo preuzet će maestro Jure Bučević, Rigoletto će biti Siniša Hapač, Sparafucile Božo Župić. Ostale solističke uloge tumače: Bjanka Ivas, Ivan Šarić, Joško Tranfić, Marko Lasić, Špiro Boban, Vinko Maroević, Mate Akrap, Ivona Bosančić Lasić, Vlatko Belas i Tea Požgaj.