Rim: Hrvati ispali

0
Foto: Radio Dalmacija

Hrvatski tenis već je prvog dana ostao bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na ATP Masters 1000 turniru u talijanskoj metropoli. Rim je većini tenisača glavna provjera pred Roland Garros.

Za Ivu Karlovića i Bornu Ćorića kobni su bili tenisači koji su mjesto u glavnom ždrijebu izborili kroz dva kola kvalifikacija. Karlovića je sa 6:7(3), 6:2, 6:3 za dva sata igre svladao Latvijac Ernests Gulbis. U prvom je setu Gulbis imao četiri break-lopte, dvije kod 3:2, jednu kod 4:3 i set-loptu kod 5:4. Karlović se izvukao i s dva poena protiv servisa u tie-breaku (kod 2:2 i 5:2) dobio prvi set. U prvom i petom gemu drugog seta Ivo je izgubio svoj početni udarac, a svoju jedinu priliku, u posljednjem gemu seta, nije realizirao. U trećem je setu Gulbis došao do breaka kod 2:2, Karlović je kod 3:4 propustio 15-40, da bi u sljedećem gemu još jednom izgubio servis.

Ćorića (na fotografiji) je sa 7:6(5), 5:7, 6:4 nakon 2 sata i 48 minuta borbe svladao naturalizirani Kazahstanac (rođen u ruskom Volgogradu) Mihail Kukuškin. U prvom je setu Ćorić okrenuo 2:4 na 5:4, imao pritom i set-loptu protiv servisa, a u tie-breaku propustio vodstvo od 2:0 i 5:3. Kukuškin je dobio četiri poena u nizu, a time i set. Drugi je set Ćorić otvorio s 4:0, opet je imao set-loptu protiv servisa kod 5:4, ali se Kukuškin vratio na 5:5. Ćorić je odgovorio s osam poena zaredom i ipak izborio treći set. Kukuškin ga je otvorio s 3:0, držao prednost do 5:2, da bi kod 5:3 propustio meč-loptu. Ćorić je vratio break, ali je odmah izgubio još jednom svoj servis, a time i meč.