Riva kakvu nikada niste vidjeli – postat će sportsko borilište

0

Ovog vikenda u Splitu će se održati Festival športa i zdrave hrane, građani će vježbati s Renatom Sopek i Renatom Lovrinčević.

Kakav će to biti spektakl, cijela Riva ovog će vikenda postati sportsko borilište. Igrat će se nogomet, košarka, rukomet, moći ćete se okušati u stolnom tenisu, ući u ring i odraditi trening, baviti se mačevanjem, jedrenjem, tenisom, badmintonom, borilačkim sportovima, atletikom… Manifestacija “Festival športa i zdrave hrane” počinje u subotu u 10 sati, a uz splitske sportske klubove na štandovima će se predstaviti proizvođači i prodavači zdrave hrane.

Svako dijete po svom izboru, uz stručnu pomoć trenera, može testirati svoje mogućnosti, roditelji će moći dobiti sve informacije koje ih zanimaju. Osnovni cilj “Festivala športa i zdrave hrane” je da roditeljima i djeci predstavi sve mogućnosti za bavljenje sportom, a u Splitu je toga napretek. Usto, u ovo nezgodno vrijeme uslijed epidemije, omogućili smo proizvođačima zdrave hrane i svih ostalih koji na bilo koji način sudjeluju u sportu, da se predstave Splićanima i svim namjernicima – poručili su organizatori.

Uz samo predstavljanje sportova na cijeloj Rivi bit će zanimljivo na centralnoj bini. Točno u podne u subotu Renata Sopek odradit će vježbanje sa svim zainteresiranima, tada će biti i otvoren “Festival športa i zdrave hrane” koji je svojevrsni nastavak manifestacije “Dani športa Grada Splita”. U nedjelju će, pak, opet točno u podne građani moći vježbati na Rivi, ovaj put s našom poznatom trenericom Renatom Lovrinčević. Programi započinju u 10 sati, traju do 18 sati, a u nedjelju će sve zajedno biti začinjeno velikim vatrometom. Nema dvojbi, i onima kojima Split nije u krvi, moći će guštati ovog vikenda. A uvertira cijelog događaja bit će u petak u 12 sati kada će se u hotelu Cornaro održati okrugli stol s temom “Utjecaj korone na splitski sport”.