Robert Pauletić za RD: Nemam ništa sa spornim tekstovima u ST-u!

0

U Naglasniku Radio Dalmacije gostovao je tehnički zamjenik ministra turizma Robert Pauletić. Razgovarali smo o Ultri, turizmu, investicijama, Mostu i njegovom angažmanu u ST tjedniku.

O Ultri i nezadovoljstvu organizatora Ministartvom turizma: Ministarstvo je za Ultru izdvojilo koliko je moglo, 600 tisuća kuna. Ove su godine i Ministaratsvo i HTZ raspolagali s bitno manjim sredstvima nego prethodne. Dio budžeta iz proračuna prema HTZ-u smanjen je sa 78 milijuna na samo 44 milijuna kuna. Do smanjenja je došlo kada je tehnički ministar finacija Zdravko Marić vidio da je Hrvatska turistička zajednica u 2015. u tri navrata oročila po 40 milijuna kuna, a to je učinio direktor Ivičić koji je i dalje direktor, onda je Marić zaključio da HTZ ima previše novca i srezao je dramatično iznoze za HTZ.

O turističkim brojkama: Rezultati su nam za sada jako dobri. U Splitsko-dalmatinskoj županiji sredinom srpnja imat ćemo zabilježeno milijun noćenja tjedno, a te brojke će i rasti. Najave su odlične, vjerojatno da će sezona biti rekordna.

O svojim postignućima u četveromjesečnim mandatu Pauletić: Vodio sam sve oko izrade akcijskih planova za razvoj različitih grana turizma- zeleni, kongresni, radili smo na novim pravilnicima, između ostalog odradili smo važnu izmjenu pravilnika o minimalnoj kvadraturi modula za nove hotele u odnosu na broj zvjezdica, kao član Upravnog vijeća CERP-a čuvao sam državne interese i utjecao na određivanje cijena. U nekim slučajevima čak sam predložio zaustavljanej prodaje jer sam nakon konzultacije sa stručnjacima zaključio da je prodajna cijena preniska. Imperijal Rab hotel , koji nije bio prodan u dva navrata, sad smo dali cijenu značajno višu, 260,8 milijuna kuna i tu se ostvarila golema korist za državu.

O angažmanu u ST tjedniku kojije objavljivao popise ljudi koji su nakon toga napadani i šikanirani, po parolom da se objavljuju imena ‘KOS-ovaca i četnika’: To su politikanska podmetanja političkih neistomišljenika koji mi nemaju što naći za za moj aktuani rad pa izvlače stvari od prije 25 godina. Ja i sada moram istaknuti da nemam apsolutno ništa sa tim spornim tekstovima, niti sam na bilo koji način sudjelovao u pripremi, što na kraju priznaju čak i oni koji me napadaju zbog toga. Oni mi predbacuju jer sam bio u impressumu lista u to doba. Ja sam bio glavni urednik 7 brojeva nominalnih, a u to doba već 4 ili 5 brojeva nisam bio u redakciji nakon svađe s Marinkom Božićem. Tražio sam da me se makne iz impressuma, no to se učinilo tek, čini mi se, u rujnu te godine. Meni je u lipnju 1991. rođen sin i ja sam tada otišo u Split da budem s obitelji. U to doba se pucalo iz Lore po Karamanovoj, u kojoj sam tada stanovao. Treba naglasiti da ja nikada u životu, u cijeloj novinarskoj karijeri, nisam bio osobno tužen ni za klevetu, niti za bilo šta drugo vezano za novinarske tekstove, niti kao autor, niti kao urednik. Da je ST bio cvijeće to nitko ne kaže jer sam baš ja, u feljtonu u jednim novinama 1992. razotkrio neke metode Marinka Božića, što opet priznaju ovi koji me napadaju, i to u doba njegove najveće moći, a to je, u konačnici, dovelo i do gašenje toga lista. Tako da nema niti moralnog razloga da me proziva netko zbog rada u toj redakciji.

Pauletić nam je rekao kako sigurno neće u iduću Vladu ako mu Most i ponudi iz principa – jer nije uspio dovesti manji ured Ministarstva turizma u Dalmaciju.

O Mostu: Most je donio ogromne promjene na političkoj sceni. Most je jedini pravi put za Hrvatsku i pokrenuo je procese za koje se smatralo da su nemogući.

o Narodnoj koaliciji: Oni nisu ni Narodna, ni koalicija, vraćaju stare, potrošene kadrove. Vidi se kakvu viziju imaju kad vraćaju Mesića i Jambu.

Poslušajte cijeli razgovor