Robotičko natjecanje RoboStart 2018 u subotu u Splitu

0
Foto: PR

Robotičko natjecanje „RoboStart 2018“ održat će se u subotu, 24. ožujka 2018. s početkom u 10 sati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split, Ruđera Boškovića 32.

Organizator natjecanja je Hrvatski robotički savez (HROBOS) uz suorganizatore udruge Hrvatsko društvo za robotiku i Udrugu Mladi robotičari Split, a domaćin je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split uz pokroviteljstvo Grada i Županije. Na otvorenju natjecanja prisutne će pozdraviti župan Blaženko Boban, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović te državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak.

Već sedmu godinu za redom održavaju se natjecanja Hrvatske lige robotičara, jednog od najvećih robotičkih natjecanja u našoj zemlji, ali po prvi put u Gradu Splitu. Osnovni je cilj natjecanja poticanje interesa za robotiku i programe robotičke edukacije koje provodi Hrvatski robotički savez i udruge udružene u Savez. Sudionici su učenici od 9 do 19 godina koji se natječu prema pravilima svjetskog RoboCup Junior natjecanja, uz dodatak par novih atraktivnih disciplina.

Kategorije u službenom programu natjecanja su:
1. Speed Line Follower
2. Robo Bowling
3. Rescue Line Beginner
4. Rescue Line
5. On Stage
6. CoSpace
7. Soccer Light Weight
8. Soccer Open

Na natjecanju će nastupiti 73 ekipe s oko 150 natjecatelja iz čitave Hrvatske.