Rukomet: Hrvatska deklasirala Ukrajinu

0

Hrvatska se oprostila od Szegeda pobjedom protiv Ukrajine s 38:25 u posljednjem, 3. kolu C skupine Europskog prvenstva rukometaša. Plasman u drugi krug koji će se igrati u Budimpešti ovisi o rezultatu utakmice FrancuskaSrbija koja počinje u 20.30.
Po 7 golova dali su Marin Šipić i Ivan Martinović, koji je službeno proglašen igračem utakmice. Marin Jelinić je dao 6, Tin Lučin 5. Istakao se i Mate Šunjić sa 7 obrana.

Povela je Ukrajina 6:5, da bi nakon minute odmora naši dali četiri gola zaredom. Posljednji „trzaj” Ukrajinaca na cijelom prvenstvu bio je dolazak s 14:10 na 14:13. Do poluvremena je Hrvatska dala 4 gola, u nastavku produžila tu seriju na 8:1 i kod 22:14 pobjednik je već u 35. minuti bio poznat.

U dvoboju za drugo mjesto skupine A u Debrecenu je Crna Gora svladala Sloveniju s 33:32. Iz ove skupine Danska prenosi 2 boda, a Crna Gora nijedan. To su potencijalni protivnici Hrvatske u drugom krugu u Budimpešti uz dvije momčadi iz skupine B koja će se rasplesti sutra.

U skupini F u Košicama Rusija je tukla Slovačku 36:27 i prenosi 2 boda, Norveška će dalje bez bodova. U skupini E u Bratislavi Španjolska je bila bolja od Bosne i Hercegovine s 28:24. Španjolska prenosi dva boda, Švedska i Češka će odlučiti o drugom mjestu u skupini.